LED OPLOSSING & TECHNIEK


Het is tijd om af te rekenen met het verleden, duurzaamheid begint nu!

Led verlichting is unaniem de toekomst voor verlichting, met name voor nieuwe armaturen met hele nieuwe en innovatieve vormgeving. Led-TL richt zich op de ‘retrofit’ markt, waar de belofte is dat de oude TL eenvoudig vervangen kan worden door de Led-TL lamp. Het belangrijkste voordeel van Led-TL zit in het lage opgenomen vermogen, waardoor er in potentie minder energie verbruikt zal worden en er een besparing en CO2 reductie voordeel te behalen is.


Wat is LED?

Een LED is een licht uitstralende diode waarvan het principe rond 1920 is ontdekt en al in 1962 op de markt kwam. Het opwekken van wit licht met een LED was lange tijd een uitdaging, maar is inmiddels mogelijk. Onder ideale omstandigheden worden met deze LEDs inmiddels lichtstromen behaald tussen de 60 en 100 Lumen/W, zie wikipedia voor meer informatie. LEDs zijn een vrijwel ideale puntbron maar kunnen door een intelligente vormgeving ook gebruikt worden als lijn verlichting.

Wat is LED-TL?

Een LED-TL is een op een ‘standaard TL’ lijkende buislamp met aan de onderzijde veel LEDs en aan de bovenzijde de elektronica en de koeling. De LED-TL is zo ontworpen dat deze past op de plek van de oude TL. De voeding van de LED-TL vindt plaats via de reguliere (G13) fittingen van het armatuur.

Waarom LED?

Levensduur en onderhoudskosten

De HE Led Tube heeft een levensduur van meer dan 60.000 uur, in vergelijking met een T8 TL (12.000 uur) of een T5 TL (24.000 uur) hoeft dus niet vaak te worden vervangen.

Montage
Indien er sprake is van een conventioneel VSA: Oude lamp eruit, starter vervangen en nieuwe lamp erin, dus montage is ‘niet duur’.

Energie efficientie, CO2 reductie, Milieu vriendelijkheid
Led buizen bevatten geen kwik en draagt dus ecologische schuld een led buis bevat geen kwik. Een ander belangrijk voordeel van Led-TL zit in het lage opgenomen vermogen, waardoor er in potentie minder energie verbruikt zal worden en er een besparing en CO2 reductie voordeel te behalen is. Waar voorheen een 36W lamp zat, kan nu met 22W minder toe…

Lichttechniek
De lamp is direct aan en op volle sterkte. Bovendien knippert de lamp niet en heeft geen opwarmtijd nodig (in vergelijking met een conventioneel armatuur. De led buis kan ontelbaar keren worden aan en uit geschakeld en is dus ideaal voor een domotica omgeving. Een TL buis bevat kwik, kwik is een zwaar metaal dat bij breuk kans geeft op een kwik vergiftiging. Het gebruik van TL is dus niet zonder risico en ook de verwerking van kapotte tl lampen zal op den duur steeds kostbaarder worden. Er zijn reeds Nederlandse gemeentes die 1euro vragen per verwijderde TL. De nieuwe generatie led buizen geven extreem goede kleur herkenning van meer dan 93%,daglicht 100%. De buizen geven dit licht aan de onderzijde van de buis waardoor zij niet in hun eigen schaduw schijnen( achterzijde). De buizen geven licht over de kant die vrij is van een mogelijk systeem plafond,veel TL’s schijnen ook onder het systeem plafond en verliezen alleen daardoor al 10% licht opbrengst. De led buis kunnen worden gemonteerd in een extreem eenvoudig armatuur zonder vsa’s


Techniek

De producten van Holland Eco Finance blinken uit door de laatste technische keuzes en duurzame kwaliteit.Only the best is niet goed genoeg als dit niet verzekerd wordt door uitzonderlijke licht garantie en lange levensduur.
Onze ledverlichting bevat de unieke ‘two-chip’ techniek, die bestaat uit een ‘halve’ blauwe chip met daarop groene Fosfor en een ‘halve’ rode chip zonder Fosfor. Deze techniek waarborgt een lange levensduur door mindere verhitting. Er treedt tot 50%, minder slijtage op en de LEDS gaan langer mee (uit labtest verwachte levensduur >100.000 branduren)

Aandachtspunten

De belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van Led-TL in een bestaand armatuur zijn:
1. Bestaande armaturen zijn ontworpen voor TL lampen maar kunnen eenvoudig worden omgebouwd voor Led-TL.
* De werking van het bestaande spiegeloptiek is niet nodig, led geeft gericht licht.
* De warmtehuishouding in het armatuur veranderd, deze wordt veel lager.
* Er treedt geen elektrische netvervuiling op, het benodigde vermogen daalt met 50%;
* De powerfactor is een relatieve van het vermogen deze daalt dus is het uiteindelijke effect altijd lager dan bij een normale tl buis.
* Armatuur is geschikt voor Led-TL maar per saldo kan ook nog de oude vsa uitgeschakeld winst (15% van 22watt = ca 3watt) worden.
* Het is noodzakelijk om de Led-TL via de fittingen direct met 220V te voeden, dit heeft geen effect op het oorspronkelijke ontwerp.
2. Het gewicht van nieuwe led buizen is niet zwaarder ivm andere koelingsmethodiek
3. De totale lichtstroom en reflectie is significant beter dan gewone TL CRI meer dan 95
4. Het verloop van de lichtopbrengst, lichtkleur en kleurweergave is veel beter
5. Bij de milieu argumenten van de nieuwe generatie LED-TL zijn de productie- en verwijdering- en elektrische vervuilingsaspecten van LED-TL veel lager.(ecologische voetprint)
6. De aanschaf van de nieuwe led buizen zijn relatief veel aantrekkelijker dan „gewone“ en „longlife“ TL; De nieuwe generatie led tl maakt gebruik van een andere samenstelling licht(groen/rood led) temperaturen dalen hierdoor waardoor de buis extreem   duurzaam is.
7. De buizen voldoen aan alle internationale regelgeving en keuringsvereisten
8. De buis vraagt minder vermogen waardoor iedere mogelijke elektronische vervuiling kwadratisch afneemtKlik hier om accordion te activeren

Copyright Holland Eco Finance - powered by Energiefonds Overijssel - algemene voorwaarden